Login

Login

Case op maat

Samenwerking met lokaal bestuur Hoeselt, Landen, Kuurne en Fleurus tijdens EK Voetbal 2024

Voor het EK Voetbal 2024 werkte Tifogame samen met de gemeenten Hoeselt, Landen, Kuurne en Fleurus om de voetbalgekte lokaal een extra boost te geven. Het doel was om niet alleen sfeer te creëren, maar ook de handelaars en hun klanten actief te betrekken bij het tornooi.

 

Wat hebben we gedaan?

Bij verschillende handelaars werden levensgrote pancartes van de Rode Duivels geplaatst. Deze speelse, opvallende toevoeging viel meteen in de smaak. Klanten vonden het leuk om even stil te staan bij hun favoriete spelers, wat zorgde voor extra dynamiek in de winkelstraten.

Daarnaast bezorgden we de handelaars mooie wedstrijdschema’s die ze op hun beurt meegaven aan de klanten. Een klein gebaar, maar wel eentje dat de voetbalgekte nog meer deed leven. De schema’s waren niet alleen handig om bij te houden, maar zorgden ook voor een stukje blijvende herinnering aan het EK.

 

Positieve reacties

In Hoeselt werd de actie erg enthousiast onthaald. De pancartes en wedstrijdschema's zorgden voor een leuke, toegankelijke manier om samen met de inwoners in de voetbalstemming te komen. Ook bij handelaars was er enthousiasme, doordat de actie klanten dichter bij hen bracht. De gemeente merkte op dat zulke initiatieven tijdens grote evenementen erg goed aanslaan, waardoor de kans groot is dat ze dit bij een volgende editie opnieuw willen doen.

Wat extra leuk was: de buurgemeente Bilzen zag wat er in Hoeselt gebeurde en toonde meteen interesse. Aangezien beide gemeenten fuseren, zien ze het nog wat groter bij een volgende editie met meer pancartes, drukwerk en zelfs een mobiele promotietoer door de straten.

 

Toekomstperspectief

De samenwerking werd als een succes ervaren, en is voor herhaling vatbaar tijdens het WK Voetbal 2026. En voor wie een extra sportieve toets wilde toevoegen, was er ook de optie voor lokale besturen om een professionele pronostiek aan te kopen voor hun personeelsleden.

Kortom, de actie bewees dat met relatief eenvoudige middelen een groot effect bereikt kan worden. Het EK werd zo niet alleen een sportief feest, maar ook een kans om de lokale economie een extra duwtje te geven.

Meld je bedrijf aan



Download deze bijlage

Laat hier je e-mailadres achter en download  .